Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Άρωμα θάλασσας και Ανατολής στην Αξιοθέα

August 7, 2021 @ 8:30 am - 2:30 pm

€10

Το νέο αυτό μουσικό σχήμα επιλέγει διαμάντια της δισκογραφίας αλλά και της λόγιας, παραδοσιακής και δημοτικής μας μουσικής για να προσφέρει με τη φρέσκια του ενέργεια τη μουσική εκδήλωση «Με άρωμα θάλασσας και Ανατολής».

Ο Παύλος Μιχαηλίδης, βιολιστής, γνωστός στον χώρο της παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής σκηνής της Κύπρου, μαζί με τον Φίλιππο Δημητρίου, έναν από τους πιο γνωστούς οργανοπαίχτες παραδοσιακών κρουστών στην Κύπρο, προσκαλούν τους νεότατους σε ηλικία Αντώνη Κορυζή (λαούτο, λάφτα και τραγούδι), Αντρεανή Κυπριανού (σαντούρι και τραγούδι) και Αντρέα Σμάγα (ούτι) σε μια ιδιαίτερη συναυλία, πλούσια από ηχοχρώματα και ενέργεια, η οποία θα μας παρασύρει σε «άλλες εποχές».

Οι τρεις νέοι μουσικοί αποτελούν την αφρόκρεμα των νέων δεξιοτεχνών κάτω των 18 ετών που ενασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική στην Κύπρο. Εύκολα κάποιος θα μπορούσε να τους ταυτίσει με το σύγχρονο μέλλον της παραδοσιακής μας μουσικής.

Θα ακουστούν τραγούδια και σκοποί της Πόλης, της ευρύτερης περιοχή της Μικράς Ασίας, από τα νησιά του Αιγαίου, την Κύπρο και διακριτικές επιλογές από τη σύγχρονη λαϊκή δισκογραφία, όταν αυτή ακόμη έφερε τον τρόπο και το χρώμα της παράδοσης.

Συμμετέχει μέρος του Χορευτικού Συγκροτήματος ΚΙΜΩΝ Ξυλοτύμβου με τους:

1, Χριστάκη Κορυζή, Χοροδιδάσκαλος

2. Βαρνάβα Βαρναβίδη

3. Χρυσόστομο Χρυσοστόμου

4. Άντρια Θεοφάνους

5. Θεοφανία Θεοφάνους

MONO ME ΠΡΟΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Πληροφορίες και κρατήσεις:

22894531, 8:30 – 14:30

To ταμείο ανοίγει μία ώρα πριν από την έναρξη της κάθε εκδήλωσης

Εισιτήριο: €10 | Φοιτητικό/Μειωμένο: €5

Details

Date:
August 7, 2021
Time:
8:30 am - 2:30 pm
Cost:
€10

Venue

Mansion of Aksiothea (Archontiko tis Aksiotheas)
Axiotheas 9
Nicosia, Nicosia Cyprus
+ Google Map
Phone
+357 22894531-2