Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Γεύσεις ζωής: Ένα γαστρονομικό ταξίδι για στήριξη του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος

March 12 @ 7:30 pm - 11:30 pm

€65
Γαστρονομική εκδήλωση που διοργανώνει η Σχολή Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Yale, την Τρίτη 12 Μαρτίου στο LOFT Restaurant (στον 12o όροφο της εστίας SIX).
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της εκδήλωσης και τη δέσμευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για προώθηση του κυπριακού πολιτισμού και της γαστρονομίας, καθώς και τη στήριξη κοινωνικά επωφελών σκοπών.
 
Όλα τα κέρδη από την εκδήλωση θα διατεθούν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στον αγώνα κατά της λευχαιμίας.
 
Στη μουσική επένδυση της εκδήλωσης θα διανθίζουν οι:
Βασιλική Χατζηαδάμου, τραγούδι, κείμενα
Παύλος Μιχαηλίδης, βιολί
Παντελής Ιωνάς, λαούτο
Ανδρέας Ιωάννου, κανονάκι
Μιχάλης Μέσσιος, μπάσο
 
Σχετικά με το Γαστρονομικό Ταξίδι
Αυτή η μοναδική γαστρονομική εμπειρία σας ταξιδεύει στην πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Κύπρου, συνδυάζοντας εκλεκτά πιάτα από τοπικά παραγόμενα και προμηθευόμενα κυπριακά υλικά με τα καλύτερα αποστάγματα που βασίζονται στα αρώματα της κυπριακής χλωρίδας.
Κάθε πιάτο και ποτό παρουσιάζεται με μια σύντομη ιστορική προοπτική, παρέχοντας μια ματιά στο ζωντανό παρελθόν του νησιού, μια σύνδεση με το παρόν και μια ματιά στο μέλλον. Θα παρέχονται επίσης πληροφορίες για τη διατροφή και την υγεία, υπογραμμίζοντας τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και την έμφαση που δίνει στα βιώσιμα, τοπικά προϊόντα.
 
Αλλά οι απολαύσεις δεν σταματούν στον ουρανίσκο. Για να ενισχυθεί η εμπειρία, το γαστρονομικό ταξίδι θα συνοδεύεται από αυθεντικές κυπριακές μελωδίες, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα τόσο πλούσια και ζωντανή όσο και το φαγητό και το ποτό που προσφέρεται.
 
Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία να εξερευνήσετε τις γεύσεις, τους ήχους και την ιστορία της Κύπρου, υποστηρίζοντας παράλληλα έναν καλό σκοπό. Ελάτε μαζί μας για μια πανδαισία των αισθήσεων και μια γιορτή της κυπριακής γαστρονομίας και του πολιτισμού.
 
Flavors of Life: A Culinary Journey Supporting Karaiskakio Foundation (LIMITED SEATING)
 
The event, which is under the auspices of the President of the Republic of Cyprus, will take place on 12 March at LOFT Restaurant & Bar
Mark your calendars for an unforgettable culinary event organized by the School of Life and Health Sciences of the University of Nicosia in collaboration with the Yale School of Public Health on Tuesday 12th of March at LOFT Restaurant (located on the 12th floor of UNIC’s SIX Residences).
 
The event will be held under the auspices of the President of the Republic of Cyprus, underlining the importance of the event and the University of Nicosia’s commitment to promoting Cypriot culture and gastronomy while supporting worthy causes.
 
All profits from the event will be donated to the Karaiskakio Foundation, a non-profit organization dedicated to the fight against leukemia.
About the Culinary Journey
 
This unique gastronomic experience takes you on a journey through the rich culinary heritage of Cyprus, combining exquisite dishes made from locally produced and sourced Cypriot ingredients with the finest spirits based on the aromas of the Cypriot flora.
 
Each dish and drink is presented with a brief historical perspective, providing a glimpse into the island’s vibrant past, a link to the present and a glimpse into the future. Nutrition and health information will also be provided, highlighting the benefits of the Mediterranean diet and its emphasis on sustainable, local produce.
 
But the delights don’t stop at the palate. To enhance the experience, the culinary journey will be accompanied by authentic Cypriot melodies, creating an atmosphere as rich and vibrant as the food and drink on offer.
 
Don’t miss this opportunity to explore the tastes, sounds and history of Cyprus, while supporting a worthy cause. Join us for a feast for the senses and a celebration of Cypriot gastronomy and culture.
Music by:
Vasiliki Hadjiadamou (voice, texts)
Pavlos Michaelides, violin
Pantelis Ionas, laouto
Andreas Ioannou, kanun
Michael Messios, bass
 
Flavors of Life: A Culinary Journey Supporting Karaiskakio Foundation
 

Organizer

University of Nicosia – School of Life and Health Sciences
Phone
+357 22 841 500
Email
admissions@med.unic.ac.cy
View Organizer Website

Venue

LOFT Restaurant & Bar
Christodoulou Englezou 1, Agios Dometios
Nicosia, 2370 Cyprus
+ Google Map
Phone
+357 22210059
View Venue Website